Community: erg belangrijk, juist in deze tijd

Via onze groepsapp Ledenhulp werden meteen allerlei vormen van hulp aangeboden. Ik heb ze meteen genoteerd en er af en toe ook dankbaar gebruik van gemaakt. Maar dan besef je ook dat het nu niet één persoon is die hulp nodig heeft, maar dat we allemaal in dezelfde situatie zitten. Elkaar helpen wordt dan een stuk moeilijker, want boodschappen voor elkaar doen is niet mogelijk, want we behoren bijna allemaal tot de kwetsbare doelgroep. En dat is wat Corona zo moeilijk maakt, op anderhalve meter afstand blijven lukt niet als je iemand wilt troosten, of de eenzaamheid wilt verzachten door een bezoekje.
Wat was ik blij met de warme lentedagen, waarop we naar buiten konden. Het was weer even genieten op het terras en wat nog mooier was, hier kon de anderhalve meter afstand heel gemakkelijk worden uitgevoerd. Dus even een app op de Groepsapp Ledenhulp. Ons terras werd opengesteld voor alleenstaanden, die behoefte hadden aan een praatje. En de reacties waren geweldig. Een half uur later zat de eerste al op ons terras en later kwamen de volgende fietsende leden aan bij ons huis. En wat hadden we fijne gesprekken samen!

De Werkgroep Community heeft ook niet stilgezeten. De prachtige programma’s die klaarlagen voor de onderlinge ontmoetingen van leden konden helaas niet doorgaan, maar wat in het vat zit verzuurt niet. We zijn aan het oefenen gegaan met het programma Zoom en hebben ons verbaasd over de sfeer die ontstond wanneer we elkaar digitaal ontmoetten en de prachtige gesprekken die we met elkaar konden hebben over de impact van dit Corona virus. In een ander artikel van deze Nieuwsbrief beschrijft Riky hoe wij als groepje een dagboek hebben bijgehouden en aan elkaar hebben voorgelezen. Een initiatief van Maria van den Hombergh dat we nu ook proberen op te zetten onder de leden.
Ik zou ook onze leden willen adviseren om de Groepsapp Welzijn te gebruiken om elkaar tips te geven om deze tijd zinvol door te brengen. Als we het samen doen, komen we er doorheen. Ik zal de komende tijd proberen het voorbeeld te geven.
De werkgroep Community wenst jullie veel sterkte in deze Corona tijd en wij hopen dat het gezegde “na regen komt zonneschijn” voor ons allen uit gaat komen.
Marianne Bekkers