Eindelijk weer samen in de Knoptoren

Het was een aangename verrassing dat we vrijdagmiddag 18 juni toch nog ongeveer dertig leden mochten verwelkomen in de Knoptoren.
Peter de Koning had een prachtige opstelling gemaakt met tafeltjes tussen de stoelen, met verse bloemetjes er op. Hij had goed aangevoeld dat deze bijeenkomst iets bijzonders voor ons was. De sfeer was feestelijk, alsof er elk moment een bruidspaar binnen kon komen.

Het werd een fijne middag. Met om te beginnen de Algemene Leden Vergadering.
We keken terug naar een jaar waarin zo veel activiteiten niet konden doorgaan. Maar wat wel nog kon, was meteen een schot in de roos; de terrassen bij Marianne en Piet en in het Kasteelpark, de lezing door de NVVE, de telefonische contacten met leden. En er werden afgelopen jaar veertien nieuwe leden ingeschreven. Een speciaal welkom aan hen.  Met een prachtig dankwoord, herinnerde Marianne Bekkers aan de steun en de aandacht die ze van ZCR leden kreeg na het overlijden van Piet.
Hier bleek voor haar hoe waardevol en nodig de Zorg Coöperatie kan zijn.
We hebben ook vooruitgekeken.
Naar versterking van de werkgroep die zich bezighoudt met advisering en begeleiding bij zorgvragen. We willen deze werkgroep uitbreiden, waarbij ook het thema Gezondheid aandacht gaat krijgen. Vitaliteit, veerkracht, eigen regie, gezondheid bevorderende activiteiten, omgaan met tegenslagen zijn onderwerpen waar je dan aan kunt denken.
Er werd een oproep gedaan aan geïnteresseerde leden om hieraan mee te werken en zich op te geven.
De Zorg Coöperatie is vooral ook een netwerk van mensen die iets voor elkaar kunnen betekenen.
We willen graag een levend netwerk maken, van steeds meer leden die actief worden.
Dat kan via werkgroepen, maar ook door zelf of met anderen ideeën te bedenken en uit te voeren. De ZCR-ochtenden op donderdag in het Ontmoetingscentrum zouden een broedplaats kunnen worden voor kleine activiteiten.
De werkgroep Community staat ook weer in de startblokken met enkele aansprekende activiteiten voor dit jaar. Hou de nieuwsbrieven, de mails en de Whatsapp-groepen in de gaten en doe mee.

Na de vergadering was het tijd voor een drankje, even bijkletsen, kennismaken met nieuwe mensen, afspraken maken. Ongedwongen mekaar ontmoeten, dat bleek weer zo belangrijk.
Het was gezellig en onderhoudend en wat levert het ook nog op als je mekaar live tegenkomt?
Drie mensen die willen meedoen met Zorg en Gezondheid en een aantal mensen dat wil helpen bij activiteiten van Community die op de rol staan. Geweldig! Dat is de coöperatieve gedachte ten voeten uit. Ik kijk uit naar de volgende ledenbijeenkomst.

Theo Scholten, voorzitter